in

Bugatti Chiron Pur Sport bezoekt het Hajar gebergte

De ingenieurs van Bugatti ontwikkelden de nieuwe Chiron Pur Sport voor het betere bochtenwerk. Voor een weg zoals in het Hajar gebergte, zo’n 100 kilometer ten zuidoosten van Dubai en grenzend aan Oman.

Bugatti stuurde testrijder Andy Wallace en een exemplaar afgewerkt in Jaune Molsheim en Carbon naar het emiraat voor een promovideo. Het tempo lijkt er niet echt in te zitten, maar we twijfelen er geen moment aan dat de Chiron Pur Sport een genot is om te rijden op dit soort wegen.

Dit model weegt 50 kg minder, heeft 65 procent stijvere voorveren en 33 procent stijvere achterveren, 15% kortere overbrengingsverhouding, nieuwe koolstofvezel stabilisatorstangen en op maat gemaakte Michelin Pilot Sport Cup 2 R’s.

Van dit model worden 60 exemplaren gemaakt die af te halen zijn voor $3,55 miljoen dollar per stuk! Dat is niet eens de meest exclusieve Bugatti, want van de Divo worden slechts 40 exemplaren geproduceerd en dan zijn er ook nog de one-offs zoals de La Voiture Noire.

Video: Bugatti Chiron Pur Sport bezoekt het Hajar gebergte

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Honda S2000 op Gunsai Touge

Bestuurder gaat balls out in Honda S2000 op Gunsai Touge

Audi RS3 LMS dragracing

Straatlegale 1.100 pk Audi RS3 LMS