in

Bugatti Chiron vs Red Bull RB7 F1

CarWow heeft zo ongeveer iedere straatauto wel gehad in hun dragraces en daarom besloten ze het deze week iets extremer aan te pakken. Niet alleen staat er een Bugatti Chiron op de landingsbaan, maar ook een titel winnende Red Bull RB7 F1.

De Chiron wordt aangedreven door een gigantische 8.0-liter quad-turbo W16, die een astronomische 1.500 pk en 1.600 Nm koppel eruit pompt! Hij is echter behoorlijk zwaar, met een gewicht van 1.995 kg.

De Formule 1-auto komt uit 2011, toen Sebastian Vettel zijn wereldtitel prolongeerde met de Red Bull RB7. Hoewel de F1-auto alweer 10 jaar oud is en een stuk minder snel is dan de huidige F1-bolides, kun je met 750 pk op 650 kg natuurlijk prima uit de voeten.

Zoals gebruikelijk wordt er geracet op de kwart mijl en een rollende race over 1000 meter. Vanwege de kostbare bolides zit Mat ditmaal niet zelf achter het stuur, maar ene DC en Shaz. Wie denk jij dat er wint?

Video: Bugatti Chiron vs Red Bull RB7 F1

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Aston Martin Valkyrie gespot op de openbare weg

Aston Martin Valkyrie gespot op de openbare weg

Mercedes C63 AMG crash donuts

Show-offs slopen ophanging Mercedes-AMG C63