in

Bugatti Veyron met custom Titanium-uitlaatsysteem

Het geluid van de W16-motor in de Bugatti Veyron wordt gedempt door 4 turbo’s, maar ook door een enorme einddemper en meerdere katalysatoren. Om de Veyron wat meer decibels en extra vermogen te geven heeft RYFT een op maat gemaakt, Titanium-uitlaatsysteem ontwikkeld voor de Franse hypercar.

Houston Crosta van Royalty Exotic Cars is geen onbekende in het modificeren van Bugatti’s, eerder converteerde hij al de vierwielaandrijving naar achterwielaandrijving. Nu laat hij zien hoe het uitlaatsysteem van RYFT geïnstalleerd wordt en wat voor effect dat heeft op het geluid.

De RYFT-uitlaat zou volgens Crosta ongeveer 10-15% meer vermogen toevoegen, en daarnaast 16 kg aan gewicht bespaart aangezien het standaard uitlaatsysteem 20 kg weegt. De video begint met een uitleg van beide uitlaatsystemen, wil je direct naar de actie dan moet je doorspoelen naar 3:26.

Video: Bugatti Veyron met custom Titanium-uitlaatsysteem

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mazda 6 geeft remtest aan vrachtwagen

Mazda 6 Sportbreak geeft remtest aan vrachtwagen

BMW M4 vs Mercedes-AMG C63 S vs Lexus RC F

BMW M4 vs Mercedes-AMG C63 S vs Lexus RC F