in

Bugatti Veyron viert 10-jarig bestaan

Het is alweer 10 jaar geleden dat de Bugatti Veyron 16.4 het levenslicht zag, sindsdien zijn er 450 exemplaren gebouwd in diverse uitvoeringen. Ter ere van de grensverleggende bolide heeft het Franse merk een drie minuten durende video gemaakt waarin de diverse hoogtepunten van de Veyron aan bod komen.

In 1999 toonde Bugatti het eerste prototype op de Tokyo Motor Show met de Veyron EB 18.4 concept. Het duurde vervolgens nog zes jaar voordat de auto in productie ging en ’s werelds snelste productieauto werd met een geverifieerde topsnelheid van 407 km / h in 16.4 specificatie.

Er werden diverse ‘one-offs’ van gemaakt voor vermogende verzamelaars maar de twee exemplaren die de meeste aandacht kregen waren de Super Sport en de Grand Sport Vitesse. De 8.0-liter quad-turbocharged W16-motor leverde in deze uitvoering 1.200 pk en 1.500 Nm koppel. De topsnelheid bedroeg een recordbrekende 431 km/h voor de Super Sport en 408 km/h voor de Grand Sport Vitesse.

Sindsdien zijn er diverse auto’s op de markt gekomen die sneller, krachtiger en lichter zijn dan de Veyron, maar we moeten niet vergeten dat het Franse merk dit al 10 jaar doet! Om de Veyron uit te zwaaien bouwde Bugatti de Grand Sport Vitesse La Finale, de laatste Veyron met een combinatie van bordeaux rood en zwart carbon fiber en velgen in hoogglans zwart en bordeaux rood.

Video: Bugatti Veyron viert 10-jarig bestaan

Bugatti Veyron viert 10-jarig bestaan

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *