in

Build Biology van de 914 pk Ford F-150 Hoonitruck

Over 3 dagen kun je Gymkhana 10 bekijken hier op Autostrada.TV, een jubileumeditie van Ken Block’s geesteskind waarin we maar liefst vijf van zijn auto’s in actie zullen zien. Waaronder deze 914 pk sterke Ford F-150 Hoonitruck.

Dit rubberverslindende monster is gebouwd door Detroit Speed en in deze Build Biology vertelt Chris Porter wat er gedaan is om deze truck geschikt te maken voor Gymkhana. Zo heeft men bij de ontwikkeling van de truck rekening gehouden met schades, wat gezien de stunts die Ken Block uitvoert een slimme gedachte is.

Het buizenframe bestaat uit losse delen om eventuele schades gemakkelijk te repareren. Het achterste subframe kan bijvoorbeeld geheel worden verwijderd en binnen 45 minuten worden vervangen. De transmissie eveneens, binnen 15 minuten zit er een nieuw exemplaar onder.

De carrosseriedelen zijn van aluminium, maar voor het filmen heeft Detroit Speed deze vervangen door panelen van staal. Goedkoper om te verwisselen als Block in de fout gaat. Overigens is geen enkel paneel geheel origineel meer, alles is aangepast en wat over is gebleven van de F-150 uit 1977 zijn de lichten, de grille, delen van de deuren en de cabine.

Deze aflevering van Build Biology duurt bijna 25 minuten, prima vermaak voor de vrijdagavond en een mooie opwarmer voor 17 december.

Video: Build Biology – Ford F-150 Hoonitruck

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Maserati MC12 Corsa krijgt speciale lakbehandeling

Maserati MC12 Corsa krijgt speciale lakbehandeling

Lexus LFA vs Lexus LC500

Lexus LFA vs Lexus LC 500 in een kwart mijl dragrace