in

Rauwe testbeelden van de Hoonitruck in actie

De Hoonitruck is de opvolger van de Hoonicorn en zal zijn debuut maken in Gymkhana 10. In feite is het een 1977 Ford F-150, maar zoals met alle bolides van Ken Block is er nauwelijks een origineel onderdeel te vinden.

Aan de Hoonitruck is twee jaar lang gewerkt en de truck heeft een 914-pk sterke Ford Performance twin turbo V6-motor. In deze video, geschoten tijdens een van de eerste testsessies, ligt de motor open en bloot en toont de carrosserie nog blank aluminium. In het het uiteindelijke ontwerp is dit natuurlijk beter afgewerkt en is de carrosserie gespoten en voorzien van sponsorlogo’s.

Dankzij het rally-geïnspireerde AWD-systeem spinnen alle vier de wielen er weer lustig op los. Het rubber wordt in hoog tempo opgerookt en ik vraag me af of een setje banden het langer kan volhouden dan deze 3 minuten durende video. Wat een geweld!

Video: Rauwe testbeelden van de Hoonitruck in actie

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Bentley Mulsanne Sport

Chris Harris gaat dwars met de Bentley Mulsanne Speed

Lamborghini LM002

Slippen met de Lamborghini LM002 in een steengroeve