in

C63 AMG Black Series vs nieuwe M3 Competition en RS5 Sportback

Kan een tien jaar oude Mercedes-Benz C63 AMG Black Series zich meten met de nieuwe BMW M3 Competition en Audi RS5 Sportback? Mat Watson van CarWow heeft de drie Duitsers naast elkaar gezet voor een serie dragraces!

De BMW M3 Competition wordt aangedreven door een 3.0-liter twin turbo zes-in-lijn die 510 pk en 650 Nm koppel levert. Hij weegt 1.730 kg en is daarmee 15 kilogram lichter dan de Audi RS5. Die heeft wat minder vermogen, 450 pk en 600 Nm uit de 2,9-liter twin turbo V6, maar de Audi heeft één voordeel ten opzichte van de M3: Quattro-vierwielaandrijving!

Dan tot slot de C63 Black Series! Het tien jaar oude monster van AMG heeft een monsterlijke 6,2-liter atmosferische V8 onder de motorkap, die 517 pk en 620 Nm levert. Het is de lichtste auto van de drie, met 1.710 kg. Tevens ook de duurste, want er zijn slechts 800 exemplaren van deze uitvoering gemaakt en die kosten nu anderhalve ton.

Zoals gebruikelijk zien we dragraces over een kwart mijl, rollende races over een kwart mijl en een remtest.

Video: C63 AMG Black Series vs M3 Competition & RS5 Sportback

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Hoeveel sneller is een straatauto op slicks.

Hoeveel sneller is een straatauto op slicks?

BMW-bestuurder gebruikt richtingaanwijzer voor het eerst

BMW-bestuurder gebruikt richtingaanwijzer voor het eerst