in

Chris Harris test de nieuwe BMW M3 Competition

Er is veel gezegd en geschreven over de nieuwe generatie M3 & M4. En dan met name over die enorme grill en de afgrijselijke M Performance uitlaat. Maar als we het uiterlijk even buiten beschouwing laten, is de nieuwe G-generatie dan een vooruitgang ten opzichte van zijn voorganger?

Onze favoriete autojournalist, Chris Harris, heeft een G80 M3 Competition in bruikleen gekregen van BMW en deelt in deze video zijn ervaringen met ons. Ja, net als iedereen heeft ook de Top Gear-presentator moeite met het nieuwe uiterlijk van de M-auto. Maar, onderhuids is de auto niets minder dan spectaculair volgens hem.

In Competition-trim levert de zes-in-lijn twin turbo benzinemotor een vermogen van 510 en 650 Nm koppel. De Competition weet de sprint naar 100 km/h in slechts 3,9 seconden te noteren en heeft voor een 0-200 km/h sprint slechts 12,5 seconden nodig.

De versie waarmee Chris rijdt is de achterwielaangedreven uitvoering, er is ook een versie met xDrive te verkrijgen, maar als purist wil je natuurlijk al het vermogen op de achterwielen. Dan kun je tenminste voor een 5 sterren rating gaan in de M Drift Analyzer.

Video: Chris Harris test de nieuwe BMW M3 Competition

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

NASCAR 2021 - Las Vegas 400 Highlights

NASCAR 2021 – Las Vegas 400 Highlights

Ioniq 5

Wat heeft de Ioniq 5 van Hyundai te bieden?