in

Callaway Corvette C7 GT3-R

Het Duitse Callaway Competition racet al jaren met de Chevrolet Corvette in diverse GT3-kampioenschappen en na twee jaar van intensieve ontwikkeling en deskundige fabricage heeft het team de eerste Callaway Corvette C7 GT3-R voltooid.

De opvolger van de Callaway Z06.R GT3 heeft 6.2-liter V8-motor met 600 pk, gekoppeld aan een X-Trac 6-speed sequentiële versnellingsbak met paddle-shift technologie. De nieuwe Callaway Corvette C7 GT3-R werd gisteren gepresenteerd op het circuit van Hockenheim en zal in 2016 zijn debuut maken, voorlopig alleen in de ADAC GT Masters.

De C7 GT3-R staat op de autosportladder net iets onder de C7.R GTE, welke enkel door het Corvette fabrieksteam gerund wordt in het United Sportscar Championship. De door Callaway gebouwde Corvette C7 GT3-R is onafhankelijk ontwikkeld van Chevrolet.

Video: Callaway Corvette C7 GT3-R

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Rallye De France Kevin Abbring

WRC 2015 – Rallye de France Highlights

lamborghini-murcielago-drift

Daigo Saito gaat driften met deze Lamborghini