in

Camaro GT3-raceauto gespot op Monza

Amerikaanse raceauto’s zijn dan misschien lomp groot en zwaar, ze produceren wel een fantastisch geluid. Dat bewezen eerder de Corvette C7.R en Viper GTS-R al, baas boven baas is deze Camaro GT3.

Op het circuit van Monza was het team van Reiter Engineering onlangs aan het testen met een Chevrolet Camaro GT3, uitgerust met een gigantische 7.9-liter Katech V8 motor die rond de 650 pk en 800 NM koppel levert. Dat zijn nog eens cijfers waar je van onder de indruk bent als coureur.

De intense motor is gekoppeld aan een sequentiële versnellingsbak, met flippers aan het stuur, van Holinger. Deze is speciaal ontwikkeld om de krachten van de Katech motor te weerstaan en weegt slechts 37 kilogram. De complete auto weegt overigens slechts 1.290 kilogram en heeft een FIA homologatie. Voor 195.000 euro, ex btw, bezit je een exemplaar.

Video: Camaro GT3 op Monza

)
author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

XCAR Zegt BMW M235i maakt M2 overbodig

XCAR Zegt BMW M235i maakt M2 overbodig

Horse Power

Horse Power