in

Carbon Fiber Nissan S14 Silvia Time Attack

Ondanks dat de Nissan Silvia al sinds 2002 niet meer gebouwd wordt, is het nog altijd een populaire auto voor driften en Time Attack. Deze S14 Silvia van Topstage is een van de snelste Time Attack-auto’s in de Open Class.

Alle carrosseriepanelen zijn gemaakt van carbon fiber en de S14 Silvia maakt gebruik van Topstage’s V3 Universal Aero Kit. Onder de carbon kap zit een door Force Motorworks gebouwde SR20-motor met een bijzonder versierde kleppendeksel. In tegenstelling tot veel auto’s bij Time Attack is deze motor niet gebouwd voor duizenden pk’s. De 2.0-liter viercilinder produceert iets meer dan 600 pk en reageert bijzonder snel op het gaspedaal.

In standaardtrim is de Nissan S14 Silvia al geen zware auto, 1.250 kg, maar de Topstage S14 is nog veel lichter; 900 kg! Dat is onder de gewichtslimiet van de Open Class en daardoor kan het team op strategische plekken ballast plaatsen voor maximale bochtensnelheid.

In onderstaande video praat coureur Lee Partridge met Fullboost over de Topstage S14 en zien we de Nissan in actie op het prachtige circuit van Phillip Island.

Video: Carbon Fiber Nissan S14 Silvia Time Attack

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ferrari 488 Pista maakt sprongetjes op de 'Ring

Ferrari 488 Pista maakt sprongetjes op de ‘Ring

Dodge Ram Klokje Rond

Klokje Rond – Dodge RAM met 341.523 km