in

Carfection test de Audi Q8

Naast de A8 en de R8 heeft Audi een nieuwe model met nummer acht in hun line-up, de Q8. Drew Stearne van Carfection neemt de nieuwe SUV mee voor een review om te zien of de Q8 net zo goed is als de andere achten van Audi.

De vijfdeurs SUV is in Nederland verkrijgbaar vanaf €109.155. Daarvoor krijg je een 4,99 meter lange, 2 meter brede SUV met 600 liter bagageruimte en Quattro-aandrijving. Normaal gesproken stuurt het systeem 40 procent van het vermogen naar de voorwielen en 60 procent naar de achterwielen. Het vermogen komt overigens van een 3.0-liter zescilinder TDI met 286 pk en 600 Nm koppel. Hiermee accelereert de Audi Q8 in 6,3 seconden naar 100 km/h en ligt de topsnelheid op 245 km/h.

Audi heeft de Q8 volgestopt met hulpsystemen, 39 om precies te zijn. Voor het gemak heeft men deze in vier pakketten verdeeld; Tour Assist, City Assist, Parking Plus Assist en overige individuele opties als trailer assist. Als opties zijn er het Pro Line Plus en Pro Line S-pakket. Het Pro Line Plus-pakket bestaat uit adaptieve luchtvering, Valcona-lederen bekleding, een premium audiosysteem van Bang & Olufsen, comfort-airconditioning met vier zones en geventileerde stoelen vóór. Het Pro Line S-pakket heeft als extra’s adaptieve sportluchtvering, een S line sportpakket met 21 inch lichtmetalen velgen en een S line exterieurpakket.

Video: Carfection test de Audi Q8

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Eerste eigenaar rijdt al 957.894 km met Citroën C5 Break

Klokje Rond – Eerste eigenaar rijdt al 957.894 km met Citroën C5 Break

Murciélago op zijn dak

Lamborghini-bestuurder legt Murciélago op z’n dak