in

Carlos Sainz proeft aan brute McLaren M8D Can-Am

McLaren-coureurs Carlos Sainz en Lando Norris zijn niet anders gewend dan het geavanceerde hybride-tijdperk in Formule 1. De jongelingen moesten dan ook terug naar de basis toen ze hoorden dat ze de McLaren M8D Can-Am mochten besturen op het Goodwood Festival of Speed.

In 1970 won Danny Hulme het Can-Am kampioenschap met deze McLaren M8D door zes van de tien races te winnen. Achter de bestuurder ligt een geheel uit aluminum vervaardigde achtcilinder van Chevrolet met een inhoud van 7,6-liter. Het blok leverde 670 pk, 800 Nm koppel en werd via een handgeschakelde H-bak bediend.

De Can-Am machine van McLaren heeft verder een aluminium monocoque en een body van glasvezel versterkt plastic. Hierdoor bleef het gewicht beperkt tot slechts 634 kg! Uiteraard zijn zaken als traction control, stuurbekrachtiging en ABS niet te vinden op de M8D.

In de eerste video duiken we achter de schermen bij de Heritage-afdeling van McLaren, in de tweede video zien we de demonstratie Sainz op het Goodwood Festival of Speed.

Video: Sainz proeft aan McLaren M8D Can-Am

Demonstratie run

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Valtteri Bottas stookt achterbanden op met de Mercedes F1 WO8

Valtteri Bottas stookt achterbanden op met de Mercedes F1 WO8

Top Gear Season 27 Episode 4

Top Gear Season 27 Episode 4