in

The Sound of a McLaren M8C

Er zijn maar weinig auto’s zo enorm luid als deze McLaren Can-Am. Deze McLaren M8C wordt aangedreven door een 7.6-liter Chevrolet V8-motor die maar liefst 670 pk produceert. Het gewicht is slechts 646 kilogram, bijzonder weinig voor een raceauto met zo’n enorme motor! Voor de M8C, de eerste M8 klantauto, maakte McLaren gebruik van een oud chassis met een eenvoudig op het chassis gemonteerde vleugel.

Het Can-Am seizoen van 1970 begon verschrikkelijk met het dodelijke ongeval van Bruce McLaren tijdens een testsessie met de nieuwe M8D op Goodwood. De vrijgekomen plek in zijn McLaren M8C werd gevuld door Dan Gurney in de eerste races en hij werd opgevolgd door Peter Gethin voor de resterende races van het seizoen. Gezamenlijk wonnen ze drie races maar ze waren niet opgewassen tegen Denny Hulme, die scoorde zes overwinningen, met de nieuwe Mclaren M8D.

Wil je nog meer Can-Am’s zien check dan deze video’s eens. In onderstaande video zien we een McLaren M8C in de pitbox van Monza tot leven komen. Wees eens eerlijk, schrok je?

Video: The Sound of a McLaren M8C

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

2013 SRT Viper GTS vs 1997 Dodge Viper GTS

2013 SRT Viper GTS vs 1997 Dodge Viper GTS

WRC 2013 - Rally Sweden Highlights

WRC 2013 – Rally Sweden Highlights