in

CarWow test gefacelifte Mercedes-AMG C63 S

Mercedes-AMG heeft de C63 dit jaar een aanzienlijke facelift gegeven, samen met een nieuwe negentraps versnellingsbak en een elektronisch geregeld sperdifferentieel. Gek genoeg heeft de 4.0-liter biturbo V8-motor geen extra vermogen gekregen, maar dat had hij eigenlijk ook niet nodig. De C63 S heeft dus nog steeds 510 pk en 700 Newtonmeter van het koppel.

De nieuwe AMG SPEEDSHIFT MCT 9G-transmissie met natte wegrijkoppeling zorgt voor een snellere acceleratie dan de oude zeventraps bak. In de sprint naar 100 km/h is dat nog niet terug te zien, 4,0 seconden, maar daarboven zou de nieuwe C63 S iets sneller moeten zijn. De Limousine-uitvoering zoals hier getest heeft een elektronisch begrensde topsnelheid van 290 km/h.

Op het gebied van exterieur valt de nieuwe grill gelijk op, met verticale lamellen in hoogglanzend chroom. De dwarsvin in de luchtinlaten in de voorbumper benadrukken de breedte van de auto. Van opzij vallen naast de sportieve side skirts ook de aerodynamisch geoptimaliseerde AMG-velgen op. Aan de achterzijde zien we twee dubbele uitlaatpijpen, een vernieuwde diffusor en een spoilerrand op het kofferbak.

Mat Watson van CarWow testte het facelift-model op de openbare weg en op het Bilster Berg circuit, maar nam ook uitgebreid de tijd om het nieuwe design en interieur te bespreken.

Video: 2018 Mercedes-AMG C63 S Review

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

McLaren Speedtail

De McLaren Speedtail wordt de snelste McLaren ooit

Aston Martin V8 Cygnet

Korte review van de Aston Martin V8 Cygnet