in

Caterham 485S vs McLaren 650S op de Nordschleife

Dale Lomas, de man achter de website Bridge To Gantry en een zeer ervaren coureur op de Nordschleife, had een Caterham 485S te leen en laat zien dat je niet per se een supercar nodig hebt om snel te zijn op de Nürburgring Nordschleife. Maar dat wisten we al.

De Caterham 485S beschikt over een 240 pk sterke 2.0-liter Ford Duratec motor. De sprint naar 100 kilometer per uur neemt slechts 3,9 seconden in beslag en de topsnelheid bedraagt 240 km/h. Met een gewicht van slechts 550 kg is de Caterham een ster in het betere bochtenwerk, mits er een bestuurder in zit die weet wat hij doet. Laat Dale nou net die bestuurder zijn en achter een McLaren 650S zitten.

Deze video werd opgenomen tijdens Touristenfahrten, de bestuurder in de McLaren 650S rijdt als een toerist en dat is op zich geen ramp. Daar zijn deze sessies voor, iedereen mag van de Nordschleife genieten. Maar als er een Caterham achter je zit die sneller is wees dan ook gewoon zo aardig om even aan de kant te gaan.

Video: Caterham 485S vs McLaren 650S

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Max Verstappen grijpt baanrecord op Circuit Zandvoort

WRC 2017 - Rally Portugal Highlights

WRC 2017 – Rally Portugal Highlights