in

Caterham 620R is een echte kart voor op straat

Autofabrikanten roepen niets liever dan dat hun auto’s sturen als een kart om te benadrukken hoe goed de wegligging en het stuurgevoel is. Iedereen die ooit in een echte wedstrijdkart heeft gereden weet natuurlijk dat dit onzin is, geen enkele auto benaderd het stuurgevoel en de directheid van een kart. Maar de Caterham 620R is misschien de uitzondering op de regel.

Net als in een kart zit je open en bloot, zie je de voorwielen en heb je een belachelijke vermogen-gewichtsverhouding. De Caterham 620R wordt aangedreven door een supercharged 2.0-liter Ford Duratec motor met 315 pk en 296 Nm koppel. Schakelen gaat door middel van een sequentiële zesversnellingsbak, net als in een schakelkart. Hij weegt iets meer dan 500 kilogram en sprint naar 100 kilometer per uur in 2,9 seconden.

Als daily driver is de Caterham 620R niet echt comfortabel, maar ben je op zoek naar een auto waarmee je iedere bocht kunt aanvallen alsof je op het circuit zit dan is dit de auto die je zoekt. Kijk maar eens naar deze intense onboardvideo van een Hot Lap At The Cholmondeley Pageant Of Power.

Video: Onboard Caterham 620R

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Rhys Millen Drift in Brazilie

Rhys Millen Drift in Brazilie

Here we go again, Vrachtwagen Madness in Rusland

Vrachtwagen Madness in Rusland