in

Caterham 620R Review

De Caterham 620R is het nieuwste speeltje van de Britse fabrikant, en wat voor een! Voorin ligt een supercharged 2.0-liter Ford Duratec motor met 315 pk en 296 Nm koppel, dat vermogen wordt uiteraard naar de achterwielen gestuurd via een sequentiële zesversnellingsbak en een sper-differentieel. De sprint van nul naar 96 km/h gaat  in 2,79 seconden, sprinttijden waarmee je GT-R’s, 911 Turbo’s en een hoop andere supercars het moeilijk maakt.

De 620R weegt iets meer dan 500 kg en is uitgevoerd met een verbeterde neus die voor een betere luchtstroom zorgt en een nieuw koelsysteem uit de racerij. Hij staat op 13 inch velgen en Avon ZZR-banden, banden die eigenlijk bedoeld zijn voor op het circuit maar op een zonnige dag ook prima geschikt voor in de polder.

De Caterham 620R is extreem, de snelste Caterham ooit gemaakt en waarschijnlijk ook de meest verslavende straatauto ooit gemaakt als we Steve Sutcliffe moeten geloven.

Video: Caterham 620R Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Juke R tegen 599 GTO, Veyron en Gallardo UGR

Juke R tegen 599 GTO, Veyron en Gallardo UGR

TMG Lexus TS Sports 650 Review

TMG Lexus TS Sports 650 Review