in

Caterham CT03 is de bolide van Giedo

In de pitstraat van Jerez trok Giedo van der Garde samen met Charles Pic het doek van de Caterham CT03. De CT03 is geen compleet nieuw ontwerp, maar een evolutie op de auto van vorig jaar. De Caterham CT03 heeft nog steeds een getrapte neus en is gespoten in een  iets lichtere kleur groen,  net als bij veel andere teams zien we op aerodynamisch vlak voornamelijk wijzigingen aan de achterkant. De sidepods hebben een andere vorm gekregen, de uitlaten zijn aangepast en de enginecover is veranderd. Aan het begin van het seizoen krijgt de wagen ook nog een nieuwe voor- en achtervleugel en een andere diffuser.

Teambaas Cyril Abiteboul: “Ik denk dat de Caterham CT03 qua look een van de mooiste van alle teams is. Voor mij is het speciaal omdat het de eerste auto is voor mij sinds ik bij dit team ben. Het is tevens de eerste auto die gemaakt is in Leafield, waar onze nieuwe thuishaven is. Het is een stap vooruit. Ik ben ervan overtuigd dat dit zal leiden tot snellere tijden en dat we het gat met de middenmoot kunnen dichten. We hebben qua budget zo efficiënt mogelijk gewerkt aan deze auto en dat stelt ons in staat om ook al aan de 2014-auto te gaan werken.”

Giedo van der Garde neemt vandaag en morgen achter het stuur plaats, Charles Pic komt de twee dagen daarna in actie. Wat vinden jullie van de nieuwe bolide van Giedo?

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Scuderia Toro Rosso STR8 Launch

Scuderia Toro Rosso STR8 Launch

Tuned - Formula Drift K.Sport 350Z Review

Tuned – Formula Drift K.Sport 350Z Review