in

Cayman ‘GTR’ met 4.2-liter 911-motor

Dit is de Cayman ‘GTR’, gebouwd door een bedrijf uit de Verenigde Staten Road Scholars. Onderhuids is het een tweede generatie Cayman type 987, maar Road Scholars heeft er zoveel aan verbouwd dat er weinig meer over is van het origineel.

Deze Cayman ‘GTR’ is voorzien van een 4.2-liter 911-motor met een op maat gemaakt inlaat- en uitlaatsysteem, sterkere aandrijfassen, CAE Ultra Short Shifter en een Performance koppeling. De carrosserie heeft diverse GT3 RS onderdelen, een Cayman GT4 achtervleugel in carbon fiber en handgemaakte widebody panelen en achterbumper.

De auto is gespoten in een dieprode kleur genaamd “Burgundy” en staat op 19″ Rotiform HUR wielen welke vastzitten aan een Porsche Cup ophanging. De carbon keramische remmen zijn eveneens afkomstig van de GT3 RS.

De Cayman ‘GTR’ is fantastisch afgewerkt, klinkt geweldig en zal zonder twijfel een stevig prijskaartje hebben. Welke Cayman 987 zou je liever hebben, deze of die Cayman 987 met een Mustang V8?

Video: Cayman ‘GTR’

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Overdrive Trailer

Overdrive is Fast & Furious meets Gone in 60 seconds

Bugatti Chrion Nederland

De allereerste Bugatti Chiron op Nederlandse platen