in

Matt Farah test de Porsche Cayman met Mustang V8

Een aantal maanden geleden zagen we een Porsche Cayman met Mustang V8-motor op een rollenbank. Die auto was toen nog in ontwikkeling en moest afgerond worden voor SEMA 2016. Inmiddels is de auto rijklaar en niemand minder dan Matt Farah mocht achter het stuur plaatsnemen voor een review.

Om te beginnen willen we vertellen dat de eigenaar de originele 3.4-liter boxermotor opblies tijdens een track day. Vervolgens wilde de eigenaar er een 3.8-liter of een 4.0-liter motor van Porsche in laten bouwen, maar toen hij de prijzen zag van die motoren besloot hij voor een Ford Racing “Aluminator” Coyote V8 Crate Motor te gaan. Een stuk goedkoper en meer vermogen.

Omdat dit de allereerste Porsche Cayman met V8 is die Limitless Motorworks bouwde, hangt er een prijskaartje van 100.000 dollar aan deze machine. Nu ze de kennis inmiddels in huis hebben, kun je al zo’n Cayman bij ze kopen voor $70.000. Er zijn nog wel wat kinderziektes die opgelost moeten worden maar dat is logisch bij een prototype.

Is dit een auto die mensen zouden willen kopen? Als je het mij vraagt hell yes, “it looks like Le Mans and it sounds like Nascar“. What’s not to like?

Video: Porsche Cayman met Mustang V8 Review

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Deze Lexus IS heeft 42.000 LED’s

pr-technolgy-porsche-968

Dit is de snelste Porsche 968 ter wereld