in

Charles Leclerc’s Ferrari Daytona SP3

Ferrari-coureur Charles Leclerc werd tijdens het Grand Prix-weekend van Monaco gefilmd met zijn gloednieuwe Ferrari Daytona SP3. Teamgenoot Carlos Sainz Jr en diens vader waren ook aanwezig en kwamen ook een kijkje nemen bij de 3 miljoen euro kostende limited edition Icona-model.

Mocht je nog niet eerder video’s van de Ferrari Daytona SP3 hebben gezien en niet weten wat er zo bijzonder is aan dit model, hier een korte uitleg. De SP3 is het derde model in de uiterst exclusieve Icona-serie. In deze serie bouwt Ferrari limited edition modellen met een verwijzing naar haar rijke verleden. Zo refereert de Daytona SP3 aan sport prototypen uit eind jaren ’60 en begin jaren ’70 waarmee Ferrari overwinningen behaalde tijdens de 24 uur van Daytona.

Onderhuids is de Daytona SP3 een LaFerrari, zowel het chassis als de aandrijflijn zijn gebruikt voor deze tot 599 stuks gelimiteerde Ferrari. De 6,5-liter-twaalfcilinder produceert nu 840 pk en 697 Nm koppel met een redline van 9.500 toeren per minuut. Het hybride pakket is achterwege gelaten en door nog meer gebruik te maken van carbon fiber is het gewicht gedaald tot 1.480 kilo. Nul tot honderd kilometer per uur gaat in 2.5 seconden en van 0 naar 200 km/h neemt slechts 7,4 seconden in beslag.

Charles Leclerc heeft gekozen voor een mat zwarte uitvoering met over het midden de twee kleuren van de Monegaskische vlag, rood en wit. De randen van de splitter, side skirts en diffuser zijn voorzien van een rood accent. Binnenin zien we twee rode kuipstoeken met zwarte riemen voorzien van het Ferrari logo.

Wat vinden jullie van deze uivoering van de Daytona SP3?

Video: Charles Leclerc’s Ferrari Daytona SP3

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Audi TT maakt mega klapper op Castle Combe

Audi TT maakt mega klapper op Castle Combe

De Bugatti Tourbillon is een 1800 pk V16 hybride

De Bugatti Tourbillon is een 1800 pk V16 hybride