in

Chevrolet Camaro ZL1 1LE klokt de ‘Ring in 7:16 min

De nieuwe Chevrolet Camaro ZL1 1LE heeft een indrukwekkend rondje gedraaid op de Nordschleife, 7:16.04 minuten. Hiermee is het de snelste Camaro ooit op de beroemde omloop.

Volgens Chevrolet werd de “ophanging aangepast voor optimale track performance” en gebruikte men de Goodyear Eagle F1 Supercar 3R banden die standaard op de auto zijn gemonteerd. Met deze rondetijd nestelt Chevrolet zich in top 20 van de Nordschleife en daarmee is Chevrolet slechts de tweede Amerikaanse fabrikant die dit voor elkaar krijgt.

De Camaro ZL1 1LE levert niet meer vermogen dan de standaard ZL1, 650 pk, maar de auto is veel sneller in de bochten dankzij de montage van instelbare Multimatic DSSV dempers,  instelbare stabilisatorstang, kleverige Goodyears en een koolstofvezel achtervleugel en splitter. De lichtere wielen, dempers en minder dik glas in de achterruit zorgen voor een gewichtsvermindering van ongeveer 27 kg.

Video: Chevrolet Camaro ZL1 1LE Nordschleife Lap

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Miljoen km Porsche 930 Turbo

Porsche-eigenaar rijdt 1.1 miljoen kilometer met 930 Turbo

FIA Intercontinental Drifting Cup

FIA start Internationaal Drift Kampioenschap