in

De nieuwe 2018 Chevrolet Camaro klinkt bruut

Chevrolet heeft een nieuwe variant van de Chevrolet Camaro ZL1 uitgebracht, de 1LE. Alleen van het geluid worden we al enthousiast. De nieuwe 2018 Chevrolet Camaro klinkt bruut.

De Camaro ZL1 was al één van de topmodellen maar bij Chevy moeten ze gedacht hebben, laten we de spierballen maar eens zien. Met de ZL1 1LE zet Chevy een echt monster neer. De ZL1 1LE is zo’n 3 seconden sneller op het 4,6 km lange testtraject dan de standaard ZL1 coupe en dat is mede te danken aan een 650 pk sterke V8 uit de ZL1 serie en het speciale track pack.

Het pakket bestaat uit nieuwe aerodynamische functies met een nieuwe koolstofvezel achtervleugel en splitter die voor veel meer grip zorgen. De ZL1 1LE is ook voorzien van lichtgewicht Multimatic DSSV® (Dynamic Suspension Spool Valve) instelbare vering. Hiermee kan de voorzijde van de Chevy in rijhoogte versteld worden. De stabilisatorstang achter beschikt over een drieweg instelling waarmee het gedrag aan de achterzijde verbeterd wordt.

Zeker zo belangrijk zijn de nieuw Goodyear Eagle F1 Supercar 3R banden. Deze banden bieden meer laterale grip en zijn exclusief ontwikkeld voor de Camaro ZL1 1LE. De banden zijn ontwikkeld om sneller op te warmen en zo ronde na ronde meer grip te genereren. De lichtere wielen en dempers leveren samen met minder dik glas in de achterruit en een vaste achterbank een gewichtsvermindering van ongeveer 27 kg op.

Video: De 2018 Chevrolet Camaro klinkt bruut

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Holden Maloo VXR8

Ex F1-coureur gooit opgevoerde Australische Pickup over het circuit

RWB Meeting in Tokyo

Deze RWB Meeting in Tokyo is ontzettend gaaf!