in

Chevrolet Corvette ZR1 vs Ferrari 458 Italia vs McLaren MP4-12C

Het Amerikaanse Road and Track heeft drie supercars verzameld voor een test, welke V8 aangedreven auto is het beste? De Chevrolet Corvette ZR1, Ferrari 458 Italia en de McLaren MP4-12C hebben allen een V8-motor, maar buiten dat zijn ze compleet verschillend.

Zo heeft de Corvette ZR1 de motor voorin liggen, terwijl de McLaren en de Ferrari de motor achter de bestuurder hebben liggen. Daarnaast heeft de Corvette een supercharger, de McLaren een turbo en de Ferrari een atmosferische motor. Uit de rollenbank test blijkt dat de Ferrari 458 Italia het minste vermogen heeft gemeten direct op de achterwielen, de McLaren komt als 2e met 519 RWHP en de Corvette is het sterkste met 559 RWHP. Toch is de Corvette het langzaamst van de drie in een rechte lijn, kortom meer dan genoeg leuke feiten voor een interessante review.

Video: Corvette ZR1 vs 458 Italia vs MP4-12C

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Crashende Corvette Bestuurders Aangeklaagd

Crashende Corvette-bestuurders aangeklaagd

Gordel vs Geen Gordel

Gordel vs Geen Gordel