in

Chris Harris gaat dwars met de Bentley Mulsanne Speed

De Bentley Mulsanne Speed heeft een 6,75-liter twin turbo V8-motor met 537 pk bij 4200 tpm en 1.100 Nm koppel bij 1750 tpm. Volgens Chris Harris zijn dit specificaties die passen bij een boot en gezien de 2.635 kilo, kan de Bentley al dat koppel goed gebruiken.

Van nul naar honderd kilometer per uur gaat in een bizarre 4,9 seconden en nul naar honderdzestig staat zelfs in minder dan 11 seconden op de teller. Indrukwekkende cijfers voor zo’n boot en als je bedenkt dat al dat vermogen naar de achterwielen gaat en Harris de Mulsanne Speed op een drijfnat circuit test, dan weet je wel wat de Top Gear-presentator gaat doen met de limousine van Bentley. Driften.

Normaal gesproken zal je Bentley niet zo snel dwars zien gaan, maar er stond zo gigantisch veel water op het Dunsfold Circuit, dat de kolossale reus bij iedere beroering van het gaspedaal met de kont dwars ging. De regie heeft overigens wel even moeten knippen en plakken bij 0:38, want die drift eindigde 100% in een spin.

Video: Harris gaat dwars met de Bentley Mulsanne Speed

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Pickup truck dragrace

Welke van deze vijf Pickup Trucks is het snelst?

Rauwe-testbeelden-van-de-Hoonitruck-in-actie

Rauwe testbeelden van de Hoonitruck in actie