in

Chris Harris heeft een Citroën 2CV

Dit lijkt misschien een grap, maar supercar journalist Chris Harris heeft echt een Citroën 2CV gekocht. Op vakantie in Frankrijk raakte hij verslingerd aan de ‘lelijke eend’ en het doel was om een exemplaar in Frankrijk te kopen. Dat is er nooit van gekomen maar op een Classic Car beurs in Groot-Brittannië liep hij dit exemplaar tegen het lijf, precies zoals hij het wilde.

De Citroën 2CV van Chris Harris ziet er aan de binnen- en buitenkant oud uit maar rust wel op een nieuw chassis. Dit model komt uit 1957 en heeft en 425cc motor met maar liefst 12 pk. De auto ontbeert iedere vorm van luxe en is gemaakt van dun staal waardoor het geheel slechts 550 kilogram weegt, maar wel plaats biedt aan 4 personen. En mocht je dan gaan picknicken met de groep kun je de voor en achterbank los maken om te gebruiken als stoelen.

De techniek en vernuftigheid van de Citroën 2CV is indrukwekkend, het ontwerp is extreem simpel maar aan alles is gedacht. De verwarming in de auto bestaat bijvoorbeeld uit warme lucht afkomstig van de motor, wil je frisse lucht dan zet je een klep onder het raam open. Het is simpel maar effectief.

Voor de rijeigenschappen laten we graag Chris Harris aan het woord, dus scroll snel naar onder om deze bijzondere review te bekijken.

Video: Citroën 2CV van Chris Harris

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Gast sloopt zijn nieuwe BMW M3

Gast sloopt zijn nieuwe BMW M3

Nismo GT-R GT3 Passeert 16 auto's in eerste ronde

Nismo GT-R GT3 passeert 16 auto’s in eerste ronde