in

Chris Harris mocht in de Porsche 919 LMP1 rijden

De Porsche 919 LMP1 is bezig met een afscheidstour, genaamd The 919 Tribute Tour. Tijdens deze tour probeert Porsche met de 919 Hybrid Evo diverse baanrecords te verbreken en geeft men journalisten wereldwijd de kans om de Le Mans-winnende 919 LMP1 te besturen.

Top Gear-presentator Chris Harris werd ook uitgenodigd door Porsche om de 919 LMP1 te besturen op het circuit van Aragón. De hybride Le Mans-racer heeft 1000 pk op een wagengewicht van minder dan 1000 kg en enige kennis van zaken is vereist om de complexe techniek van de 919 Hybrid optimaal te benutten. Daarom moest Chris eerst oefenen in de simulator voordat hij in de raceauto mocht stappen.

Edit: eerder plaatsten we al een preview van deze rijtest. Nu de volledige video is verschenen hebben het artikel aangepast met de volledige, 14 minuten durende rijtest van de Porsche 919 LMP1 Hybrid met Chris Harris achter het stuur.

Video: Chris Harris in de Porsche 919 LMP1

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

700 pk Audi RS3 knalt door vangrail op circuit Estoril

700 pk Audi RS3 knalt over vangrail op circuit Estoril

Vaughn Gittin Jr. laat zien hoe je op- en afritten drift

Vaughn Gittin Jr. laat zien hoe je op- en afritten drift