in

Chris Harris rijdt in de nieuwe BMW M2 G87

Chris Harris geeft toe dat hij de nieuwe BMW M2 verkeerd heeft ingeschat, voordat hij erin gereden heeft. De G87-generatie M2 is namelijk niet de mooiste M2 en is daarnaast flink toegenomen in afmeting en gewicht. Daar kreeg de auto flink wat kritiek op door het internationale journaille, Throttle House noemde de G87 M2 zelfs 2 Fat 2 be Furious. Maar nu Chris Harris de nieuwe BMW M2 een paar keer flink aan de tand gevoeld heeft is zijn mening over de 114.938 euro kostende sportauto flink gewijzigd.

De M-modellen van BMW staan uiteraard al decennialang bekend als hét schoolvoorbeeld van Duitse performance-modellen. Met zijn specificaties en visuele details doet de nieuwe BMW M2 zeker mee aan dit stereotype. De nieuwe BMW M2 is BMW M in zijn puurste vorm. Met zijn verbeterde 6-cilinder-in-lijn benzinemotor, die nu 460 pk en 550 Nm koppel levert, is dit absoluut weer een enorm dikke wagen om in te rijden. De auto beschikt standaard over achterwielaandrijving en een achttrapsautomaat, maar een handgeschakelde zesbak is optioneel leverbaar.

Chris Harris neemt in onderstaande video plaats in de 2023 BMW M2. De Britse automotive journalist, bekend van Top Gear, staat bekend om zijn treffende en enthousiaste tests waar snelheid en brute kracht vaak centraal staat. Bekijk bijvoorbeeld zijn test van de vorige generatie BMW M2, die maar liefst 130 kg lichter is. Dat was overigens zijn eigen auto.

Ontdek hieronder wat Chris Harris van de nieuwe BMW M2 vindt!

Video: Chris Harris rijdt in de nieuwe BMW M2

author avatar
Marc Redacteur
Autoliefhebber in hart en nieren waar snelheid en brute motorgeluiden het hart sneller van doen kloppen. Favoriete auto; Chevrolet Camaro, maar waardeert ook de sedans van BMW, Audi en Alfa Romeo.
Cayman 718 GTS Crash Vangrail Nurburgring Nordschleife

Porsche Cayman GTS hard in de vangrail op de Nürburgring Nordschleife

BMW E46 M3 met V10-motor jankt over de Nürburgring!