in

Chris Harris laat zijn BMW M2 CS zien

Dat Chris Harris een petrolhead in hart en nieren is hoeven we jullie niet te vertellen. De Top Gear-presentator heeft een leuke collectie, bestaande uit onder andere een 911 GT3 Touring, een Ferrari 512 TR, een Citroën 2CV en deze BMW M2 CS.

Harris had hiervoor al een M2 Competition en hoewel hij niet van plan was deze te vervangen door de M2 CS, ging hij toch overstag. Want zoals hij zelf al zegt, “What’s the point of working if you can’t buy stupid toys?!

De BMW M2 CS is leverbaar met een 7-traps M DTC transmissie, maar Chris heeft gekozen voor de handgeschakelde zesbak. Deze is wel 0,2 seconden langzamer naar 100 km/h, maar 4.2 seconden is nog altijd snel zat. De 3.0-liter twin turbo zescilinder levert 450 pk en 550 Nm koppel op de achterwielen.

Zoals jullie kunnen zien is het exemplaar van Harris ‘Irish Green’, dat is een wrap want de M2 CS is niet leverbaar in deze kleur. Dat is niet het enige wat Chris heeft laten aanpassen, er zit ook een Akrapovic-uitlaat onder voor iets meer geluid en Bilstein dempers. Wat dit met het rijgedrag doet van de BMW kun je in onderstaande video zien.

Video: Chris Harris laat zijn BMW M2 CS zien

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Klassieke BMW 6 Serie crasht na meeting in München

Klassieke BMW 6 Serie crasht na meeting in München

De Motorsport crashes van 2022 Week 5

De Motorsport crashes van 2022 Week 5