in

Chris Harris test 250cc 2-takt Superkart

Chris Harris heeft in zijn carrière als autojournalist te maken met de snelste auto’s ter wereld. De “ultimate driving experience” komt volgens hem echter niet van een Ferrari, McLaren of Porsche, maar van een Superkart.

Voor Top Gear reed Harris een paar rondjes in een Division 1 Superkart, voorzien van een 250cc 2-takt met 100 pk en een topsnelheid van 240 kilometer per uur. De kleine motor trekt door tot 14.000 tpm en middels een sequentiële bak vliegt hij door de zes versnellingen heen. Nul tot honderd kilometer per uur gaat in minder dan 3 seconden.

Op het circuit van Assen wordt er ieder jaar geracet met superkarts en als we kijken naar de rondetijden van deze kleine racemachines, dan zien we dat de snelste superkart maar twee seconden langzamer was dan pole-tijd van Marc Marques dit jaar in MotoGP!

Een superkart is dus bizar snel en we geloven Chris als hij zegt dat het de ultieme rijervaring is, maar er is één groot nadeel: je kunt bijna nergens met een superkart rijden. Aan een normale track day op het circuit mag een superkart niet meedoen en de kart is te snel voor een normale kartbaan. Waar en wanneer moet je dan rijden als je geen privé-circuit hebt?

Video: Chris Harris test 250cc 2-takt Superkart

Chris Harris test 250cc 2-takt Superkart

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *