in

Chris Harris Test de Alpina B3

De nieuwe Alpina B3 in handen van Chris Harris, nice! De Alpina B3 is in de basis een BMW 335i, de zescilinder wordt door Alpina voorzien van twee turbo’s en heeft daardoor een maximaal vermogen van 410 pk en een koppel van 600 Nm. Dankzij dit vermogen sprint de Alpina B3 in 4.2 seconden naar 100 km/h, in all-wheel drive configuratie zelfs in 4.0 seconden, maar goed niemand wil all-wheel drive in een BMW toch?

Qua uiterlijk is Alpina voorzichtig geweest met het aanbrengen van spoilers en splitters, natuurlijk is de B3 uitgerust met de herkenbare 20″ Lichtmetalen Alpina Classics velgen maar verder is het erg beschaaft. Dat is ook het uitlaatsysteem van Akrapovič, de klep in de uitlaat opent pas bij 2500 tpm en zorgt daardoor voor een beschaaft geluid bij lagere toeren. Pas boven de 2500 toeren laat de zescilinder zich echt horen.
De Alpina B3 is voorzien van een in eigen huis ontwikkeld adaptief onderstel en als we Chris Harris moeten geloven leent het onderstel zich perfect voor driften.

Video – Alpina B3

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Hummer ruimt wat verkeersborden op

Hummer ruimt wat verkeersborden op

AutoCar test 2013 Porsche 911 Turbo S

AutoCar test 2013 Porsche 911 Turbo S