in

Chris Harris test Australian Hoonigan Machine, HSV Maloo

Zo zie je nooit een ‘Ute’ op Autostrada en zo zie je er ineens twee op één dag! Na de Burnout faalhaas van vanochtend zien we nu hoe het wel moet, Chris Harris test namelijk de Holden HSV Maloo GTS.

Hoewel Chris eigenlijk op vakantie was in Australië besloot hij toch een dagje te ‘werken’, dat zou ik ook doen als ik de beschikking had over een 576 pk sterke pick-up truck. De Australische variant van de pick-up truck is behoorlijk anders dan de Amerikaanse variant, de ‘Ute’ combineert namelijk de prestaties en styling van een sportauto met de laadruimte van een pick-up. Handig!

Zoals gezegd haalt deze HSV Maloo GTS bijna 600 pk uit zijn supercharged V8-motor waardoor binnen 4.5 seconden de naald 100 kilometer per uur aanwijst. De Holden weegt iets meer dan 1800 kilogram, heeft een Limited Slip Differentieel, Torque Vectoring en gigantische remschijven. Omgerekend kost de auto ongeveer 55.000 euro, uiteraard zonder alle Nederlandse taxen.

Video:  Chris Harris test Holden HSV Maloo GTS

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Lamborghini Gallardo warmt zich op voor rally debuut

Lamborghini Gallardo warmt zich op voor rally debuut

Ford Mustang overleefd twee wheelies en tank slapper

Ford Mustang overleeft twee wheelies en tank slapper