in

Chris Harris Test Britse Lichtgewichten

Deze week rijdt Chris Harris twee geweldige, Britse, lichtgewicht sportauto’s. De Morgan Three-Wheeler biedt een compleet andere rijervaring zoals wij die kennen, de Caterham Supersports R biedt daarentegen de meest pure rijervaring die je maar kunt krijgen. Beide auto’s wegen minder dan 600 kilogram en het is dan ook niet raar dat Chris Harris extatisch is om deze auto’s te besturen.

De Morgan Three-Wheeler heeft een buizenchassis met handgeklopte aluminium panelen op een essenhouten frame. De motor is een 1.8-liter V-twin van Harley-Davidson, die door S&S onder handen is genomen en opgevoerd tot 120 pk. Hij weegt slechts 500 kg en door de dubbele brandstoftank heeft de Morgan Three-Wheeler een actieradius van 400 kilometer.

De Caterham Supersport R is wat extremer qua specificaties en prestaties, hij heeft een 2.0-liter Ford Duratec motor onder de motorkap liggen met 182 pk, weegt rond de 550 kg, heeft een handgeschakelde versnellingsbak met 5 verzetten, vier wielen en een heerlijke sidepipe. Een sprint naar 100 kilometer per uur kan in 4.8 seconden, de topsnelheid ligt op slechts 208 km/h maar de auto is ook niet gemaakt voor top speed runs. Nee, de Caterham Supersport R is gemaakt voor bochten, heel veel bochten.

Video: Britse Lichtgewichten

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

2013 Seat Leon SC FR Review

2013 Seat Leon SC FR Review

Trophy Truck breekt doormidden na 55 sprong van 55 meter

Trophy Truck breekt doormidden na sprong van 55 meter