in

Chris Harris test de BMW 435i

De BMW 3-serie coupe was jarenlang een begrip, een goede, sportieve auto en iedereen wist direct in welk segment de 3-serie coupe viel. Toch besloot BMW de 3-serie coupe te hernoemen naar 4-serie. Het model krijgt een eigen karakter volgens BMW, met ‘een exclusievere uitstraling en nog dynamischere eigenschappen’ dan de 3 Serie. Daarnaast is de 4-serie coupe langer, breder en lager dan de oude 3-serie coupe.

In Portugal kreeg Chris Harris de kans om achter het stuur te stappen van een BMW 435i. Het was de eerste keer dan Chris in aanraking kwam met de 4-serie en ook hij moet duidelijk wennen aan de naam, hij heeft zelfs even over de M3 i.p.v. M4. De BMW 435i heeft een Twin Turbo 3.0-liter zes-in-lijn motor met 306 pk en uiteraard achterwielaandrijving. Dit exemplaar is uitgerust met de semi-automatische achttraps versnellingsbak waarmee nul tot honderd in 5.1 seconden afgelegd wordt.

Een saaie auto is het dus zeker niet, je mag er alleen niet mee driften van BMW.

Video: Chris Harris test de BMW 435i

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Hoe komt deze Toyota Corolla op zijn zijkant?

Hoe komt deze Toyota Corolla op zijn zijkant?

Zie hoe een barn-find Porsche 912 schoon gemaakt wordt

Zie hoe een barn find Porsche 912 schoon gemaakt wordt