in

Chris Harris test de Ferrari 348 GT Competizione

Deze Ferrari 348 GT Competizione is een voorbeeld van een bijzonder collectors item. Uitzonderlijk zeldzaam, zeer goed gedocumenteerde onderhoudsgeschiedenis en een echte homologatiespecial. Chris Harris stapt in deze video achter het stuur van nummer 36 van slechts 50 geproduceerde exemplaren.

Van die 50 exemplaren zijn er 8 geproduceerd met het stuur recht aan de rechterkant, Dat maakt deze Ferrari 348 GT Competizione nog zeldzamer én kostbaarder. De homologatiespecial wordt geveild via het platform Collecting Cars en het huidige bod staat op 100.000 pond. Dat zou een koopje zijn want vorig jaar werd een ander exemplaar verkocht voor ruim het dubbele.

De 3.4-liter V8-motor gekoppeld aan een handgeschakelde vijfbak levert 10 pk meer dan standaard, dat is niet zo spectaculair dus. Dat er 200 kg aan gewicht is bespaard wel, dankzij deuren, dorpels, voor- en achterbumpers van kevlar-composiet, F40-stoelen en een achterruit van Lexan. Verder werd er een lagere eindoverbrenging geïntroduceerd, samen met een herzien subframe achter.

De test van Chris in deze Ferrari 348 is eigenlijk veel te kort en zou moeten plaatsvinden op een mooie weg is Wales. Maar voor nu is dit een mooie introductie van een bijzonder model

Video: Chris Harris test de Ferrari 348 GT Competizione

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
1229 pk Audi R8 V10 haalt 370 km:h op Autobahn

1229 pk Audi R8 V10 haalt 370 km/h op Autobahn

Op de Rollenbank - Volvo S80 T6 AWD

Op de Rollenbank – Volvo S80 T6 AWD