in

Chris Harris test de Mp4-12C GT3

Er zijn drie uitvoeringen van de McLaren Mp4-12C, de straatauto, de GT3 variant en de Can-Am variant. De sterkste van de drie is de Mp4-12C Can-Am, die je hier vanaf minuut 17 in actie ziet. Gebouwd als een track day auto voor rijkelui heeft hij geen restricties en daardoor 639 pk en nog meer downforce dan de GT3-spec.

Verrassend genoeg is de Mp4-12C GT3 de minst sterke van de drie, dankzij restricties van het FIA reglement zakt het vermogen van 620 pk naar ongeveer 500 pk. Het blijft raar dat straatvarianten sterker, en op sommige punten geavanceerder, zijn dan GT3 auto’s..
We willen uiteraard niet neerbuigend doen naar de Mp4-12C GT3 want het is en blijft een geweldige raceauto, en als wij ooit gebeld worden door McLaren of we de auto willen testen op Snetterton dan zeggen we ook alles af. Net als Chris Harris.

Video: Chris Harris test Mp4-12C GT3

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

The World's Most Terrifying Road

The World’s Most Terrifying Road

Achttien jaar Macau met Tom Coronel

Achttien jaar Macau met Tom Coronel