in

Chris Harris test de nieuwe Porsche GT4 ePerformance

Chris Harris werd onlangs door Porsche uitgenodigd om naar Valencia te komen om daar de nieuwe  GT4 ePerformance aan de tand te voelen. Jawel, een elektrische raceauto van Porsche!

De auto is gebaseerd op een Cayman 718 GT4 Clubsport en heeft in plaats van een schreeuwende 4.0-liter boxermotor, twee elektromotoren met een piekvermogen van 1.088 pk. Dit vermogen is echter alleen in kwalificatiemodus beschikbaar, tijdens de race wordt er 612 pk op de achterwielen gezet.

Dankzij 900 volt boordspanning is het 80 kWh accupakket in slechts 15 minuten opgeladen tot een capaciteit van 80 procent. Volledig opgeladen kan de Porsche GT4 ePerformance 30 minuten lang knallen, toevallig net zo lang als de gemiddelde Cup-race.

Er zijn op dit moment twee GT4 ePerformance’s gebouwd door Porsche, die dit jaar op promotietour gaan door Europa en volgend jaar door de Verenigde Staten. Chris Harris was een van de eerste journalisten die plaatst mocht nemen in deze nieuwe elektrische raceauto en zijn bevindingen zie je hieronder. Tip, zet de ondertiteling aan vanwege het gezoem!

Video: Chris Harris test de nieuwe Porsche GT4 ePerformance

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Alle Lamborghini Aventador-uitvoeringen

Alle Lamborghini Aventador-uitvoeringen in een dragrace!

Klokje Rond - BMW E46 M3 met 312.221 Km

Klokje Rond – BMW E46 M3 met 312.221 Km