in

Chris Harris test de Porsche Type 64

Dit is de allereerste auto van Porsche, het begin van een van ’s werelds beroemdste fabrikanten van sportwagens (en SUV’s) ter wereld. Chris Harris vertelt in deze video het verhaal van de Porsche Type 64 en krijgt de kans om de auto uit 1939 te besturen op een afgesloten testcircuit.

Ferdinand Porsche ontwierp de Type 64 in opdracht voor KdF om deel te nemen aan een 1500 kilometer lange race van Berlijn naar Rome. Die race werd overigens nooit verreden omdat de tweede wereldoorlog uitbrak. In totaal werden drie exemplaren van de Type 64 gebouwd en dit is het enige exemplaar dat de oorlog overleefde.

In 1946 richtte Ferdinand Porsche het inmiddels legendarische automerk op en plakte zijn merknaam op de neus van de Type 64. Toen Porsche een paar jaar later de 356 introduceerde, stond deze Type 64 ernaast. De Oostenrijkse coureur Otto Mathé reed er een paar demonstratierondjes mee en raakte op slag verliefd.

Mathé kocht de auto van Porsche en hield de Type 64 tot aan zijn dood in 1995. Na de dood van Mathé werd de auto in 1996 op een veiling voor 600.000 DM verkocht en nu, 23 jaar later, gaat de Porsche Type 64 wederom onder de hamer.

De auto wordt geleverd met authentieke reserveonderdelen, oude foto’s en origineel papierwerk. De veiling van de Porsche Type 64 vindt op 15 augustus plaats in Monterey en naar verwachting wordt het de duurste Porsche ooit.

Video: Chris Harris test de Porsche Type 64

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

De Evolutie van Koenigsegg

De Evolutie van Koenigsegg

Guy Martin's Nordschleife Lap Record in de Ford Transit

Guy Martin’s Nordschleife Lap Record in de Ford Transit