in

Chris Harris test de Toyota GR86

Toen de Toyota GT86 een flink aantal jaar geleden verscheen was Chris Harris erg enthousiast over de sportauto. Eindelijk was er weer een ‘betaalbare’ sportauto met achterwielaandrijving, een laag gewicht en een speels karakter. Nu, een flink aantal jaar, test hij de iets duurdere, sportievere versie; de Toyota GR86.

De Toyota GR86 heeft een 2.4 viercilinder atmosferische boxermotor die 235 pk levert op de achterwielen. Daarmee sprint de GR86 in 6,4 seconden naar de 100 km/h en voluit wordt een topsnelheid van 226 km/h bereikt. Die cijfers horen bij de GR86 met handbak, er ook een zestraps automaat maar die is gek genoeg langzamer. Logischerwijs test Chris Harris dus de variant met handbak.

Na een korte rit op de openbare weg bezoekt Chris het circuit met de Toyota GR86. Wederom is hij erg te spreken over de Japanse sportauto, die in veel gevallen zelfs leuker is om te besturen dan menig supercar. Het is back to basic, geen super strakke wegligging en eindeloze hulpmiddelen, maar een speelse sportauto waarin je zelf het werk moet doen en de limiet kunt opzoeken.

Hoewel de GR86 nieuw niet meer verkrijgbaar is, raadt Chris Harris aan om de tweedehands markt in de gaten te houden. Dat is vooral in de UK interessant, waar de Toyota nieuw omgerekend 37.000 euro kostte. Hier in NL was de prijs €60.000, dankzij €24.925 aan BPM omdat de atmosferische boxermotor teveel CO2 uitstoot. Tja, dan is de GR86 ineens een veel minder interessante optie.

Video: Chris Harris test de Toyota GR86

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Dodge Demon vs Ferrari 812 GTS

Dodge Demon 170 vs Ferrari 812 GTS in een dragrace

ACR Performance Aston Martin Vantage buldert door Tokyo

ACR Performance Aston Martin Vantage buldert door Tokyo