in

Chris Harris test een Ferrari 212 Barchetta

Chris Harris heeft de meeste van zijn droomauto’s al eens bestuurd, maar sommige auto’s zijn zo onbereikbaar dat ze voor altijd een droomauto zullen blijven. Dat dacht Chris ook van deze 1952 Ferrari 212 Barchetta, maar dankzij veilinghuis RM Auctions mocht hij de meerdere miljoenen kostende 212 Barchetta besturen door het berglandschap van Bologna, Italië.

Max Girado van RM Auctions is verantwoordelijk voor de verkoop van deze auto en net als in de 250 GT Tour De France video is hij ook nu weer van de partij om wat meer informatie te geven over deze prachtige Ferrari. Deze 212 Barchetta werd in 1952 gemaakt in Maranello, maar de carrosserie werd ontworpen door Touring. De 2.5-liter V12-motor levert slechts 160 pk maar klinkt onvoorstelbaar mooi. De auto reed meerdere malen de Mille Miglia en Targo Florio en finishte zelfs eens als tiende overal, een knappe prestatie voor een auto die werd ingezet door een privateer.

Dit exemplaar is geheel origineel, met kloppende chassisnummers en een uitgebreide documentatie van zijn historie. Mocht je nog ergens tussen de 5 en 7 miljoen euro hebben liggen dan kan deze klassieker van jou zijn.

Video: Chris Harris test een Ferrari 212 Barchetta

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Dragracer gooit parachute open recht voor politieagent

Dragracer gooit parachute open recht voor politieagent

Big Muscle - Deze Cadillac Mirage is uber cool

Big Muscle – Deze Cadillac Mirage is uber cool