in

Chris Harris test een Renault 5 Turbo 1

Naast zijn baan als Top Gear-presentator is Chris Harris ook nog betrokken bij het platform Collecting Cars. Een veilingsite voor exclusieve en klassieke auto’s, zoals deze 1981 Olympian Blue Renault 5 Turbo 1.

De hot hatch staat momenteel te koop voor 15.000 pond (€18.000) en dat lijkt relatief goedkoop voor een Renault 5 Turbo 1. Dat komt waarschijnlijk doordat de Fransoos verre van origineel is, niet dat dit de auto minder leuk maakt, maar dit doet de prijs meestal geen goed.

De Renault is opnieuw gespoten van zijn originele Pearl White-tint naar Olympian Blue. Oorspronkelijk was de Turbo 1 uitgerust met aluminium deuren, achterklep en dak. Beide deuren zijn in het verleden echter vervangen door stalen exemplaren. De ophanging is nu voorzien van AVO-dempers en Milliard Motorsport-achterveren, terwijl de remmen zijn geüpgraded met gevlochten remleidingen voor een beter pedaalgevoel. Het driespaaks lederen Iso-Delta stuurwiel is een aftermarket-item, net als de Matter-rolkooi en de periode-correcte Blaupunkt radiocassettespeler.

Hij wordt aangedreven door een getunede 1,4-liter turbocharged viercilinder met 160 pk, die het vermogen via een handgeschakelde vijfversnellingsbak naar de achterwielen stuurt. Volgens Chris is het een geweldige auto om in te rijden en overweegt hij om zelf te bieden op de klassieke Renault.

Video: Chris Harris test een Renault 5 Turbo 1

Chris Harris test een Renault 5 Turbo 1

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *