in

Chris Harris test de gefacelite Porsche 911 Turbo S

Op het prachtige circuit van Kyalami, net buiten Johannesburg, stond een knalrode Porsche 911 Turbo S te wachten op Chris Harris. Het gefacelifte model welteverstaan met 580 pk!

Volgens Chris hoefde de 991.2 Turbo S helemaal niet sneller gemaakt te worden, maar dat heeft Porsche wel gedaan en dus heeft hij er 20 pk bijgekregen. Dit vermogen hebben de Duitser gehaald uit een verbeterd inlaatkanaal, hogere brandstofdruk en nieuwe turboladers met grotere compressors. Daarnaast introduceerde Porsche het Dynamic Boost-systeem, wat ervoor zorgt dat de turbo’s blijven draaien wanneer de bestuurder zijn voet van het gaspedaal haalt. Hierdoor reageert de motor veel sneller wanneer de bestuurder het gaspedaal weer intrapt.

Verder zijn er aanpassingen gedaan aan het vierwielaandrijvingsysteem waardoor het vermogen effectiever gebruikt kan worden. Dit heeft volgens Chris wel als effect dat 991.2 Turbo S iets minder speels is dan zijn voorganger. Daarentegen koop je een Turbo S niet omdat je ermee wilt spelen zoals in een GT3 RS of een 911 R, het is dan ook de beste allround sportauto die er te koop is volgens Harris.

Video: Porsche 991.2 Turbo S Review

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Ford Fiesta dwingt Ferrari het gras op

Ford Fiesta dwingt Ferrari het gras op

tom-kristensen-ontketend-in-ferrari-250-swb

Tom Kristensen ontketend in Ferrari 250 SWB