in

Chris Harris test Group A Lancia Delta Integrale

Deze originele 1993 Group A Lancia Delta Integrale “Deltona” is een verbluffende rallyauto. Het is Carlos Sainz’s enige stage-winnende Lancia Delta Integrale en tevens de laatste Lancia die een rally won.

Dat hij strak en goed onderhouden is, is te danken aan de recente restauratie die werd uitgevoerd in samenwerking met tweevoudig wereldkampioen Miki Biasion. De auto werd opnieuw gespoten in de originele Repsol-kleurstelling met behulp van de daadwerkelijke, originele verfstencils die eind 1992 voor deze auto waren ontworpen. Zelfs de Michelin-slicks zijn origineel, maar dat betekent dat ze alleen voor de show zijn en niet om mee te rijden.

De auto wordt aangedreven door een 2,0-liter viercilinder met turbocompressor en Harris meldt dat wanneer alle WRC-begrenzers zijn verwijderd, hij 370 pk levert. Dat vermogen gaat via een zestraps Lancia Abarth R90-transmissie naar alle vier de wielen.

De ex van Carlos Sainz wordt te koop aangeboden door Collecting Cars en de veiling eindigt op zondag 14 augustus om 15:20 uur.

Video: Chris Harris test Group A Lancia Delta Integrale

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Volvo XC60 6x6 gespot in Zweden

Volvo XC60 6×6 gespot in Zweden

Audi dragrace

De ultieme Audi 5-cilinder dragrace!