in

Chris Harris test Group A Lancia Delta Integrale

Deze originele 1993 Group A Lancia Delta Integrale “Deltona” is een verbluffende rallyauto. Het is Carlos Sainz’s enige stage-winnende Lancia Delta Integrale en tevens de laatste Lancia die een rally won.

Dat hij strak en goed onderhouden is, is te danken aan de recente restauratie die werd uitgevoerd in samenwerking met tweevoudig wereldkampioen Miki Biasion. De auto werd opnieuw gespoten in de originele Repsol-kleurstelling met behulp van de daadwerkelijke, originele verfstencils die eind 1992 voor deze auto waren ontworpen. Zelfs de Michelin-slicks zijn origineel, maar dat betekent dat ze alleen voor de show zijn en niet om mee te rijden.

De auto wordt aangedreven door een 2,0-liter viercilinder met turbocompressor en Harris meldt dat wanneer alle WRC-begrenzers zijn verwijderd, hij 370 pk levert. Dat vermogen gaat via een zestraps Lancia Abarth R90-transmissie naar alle vier de wielen.

De ex van Carlos Sainz wordt te koop aangeboden door Collecting Cars en de veiling eindigt op zondag 14 augustus om 15:20 uur.

Video: Chris Harris test Group A Lancia Delta Integrale

Chris Harris test Group A Lancia Delta Integrale

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *