in

Chris Harris test Jenson Button’s Porsche 964 Turbo 3.6

De Porsche 911 Turbo 3.6 is een zeldzame klassieker en dit exemplaar is de heilige graag, uitgerust met het ‘X88’ power package. De huidige eigenaar, Jenson Button, biedt deze Porsche te koop aan op het platform Collecting Cars onder ‘No Reserve’. De hoogste bieder wordt dus sowieso de nieuwe eigenaar.

Jenson’s Porsche 964 Turbo 3.6 was oorspronkelijk een speciale uitvoering voor de Sultan van Brunei. Het is de enige ‘X88’ die is gespoten in de opvallende kleur Horizon Blue, terwijl het interieur is bekleed met Marine Blue-leer. Het interieur is voorzien van alle gemakken zoals elektrisch verstelbare stoelen, een met leer bekleed airbagstuur, airconditioning en een schuifdak.

Hoewel elke Porsche 964 Turbo 3.6 een gewilde auto voor verzamelaars is, is deze 381 pk sterke ‘X88’ een bijzonder zeldzame machine. De Porsche heeft een volledige onderhoudsbeurt gehad bij oldtimer specialist Tudor & Black, een nieuwe APK en staat op de prachtige 3-delige Speedline velgen.

In deze video test Chris Harris, een van de oprichters van Collecting Cars, de ex van Button. Het hoogste bod op dit moment is 180.000 pond.

Video: Chris Harris test Jenson Button’s Porsche 964 Turbo 3.6

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Schumacher Netflix

De officiële ‘Schumacher’ trailer van Netflix

Zo ziet Circuit Zandvoort er één week voor de Grand Prix uit

Zo ziet Circuit Zandvoort er één week voor de Grand Prix uit