in

Chris Harris Test Mercedes SLS AMG Black Series

Mercedes-Benz hield op het Franse circuit van Paul Ricard de perspresentatie van de Mercedes SLS AMG Black Series. Journalisten kregen maar liefst 2 rondjes ter beschikking om de sterkste AMG ooit aan de tand te voelen. Niet bijzonder veel rijtijd dus maar Chris Harris weet er toch een fraaie video van te maken.

De DRIVE journalist benadrukt dat de atmosferische 6.2-liter V8 onder de motorkap nu sterker is dan ooit, 631 pk en 635 nm koppel met een redline van 8000 tpm. Het zal echter niet lang meer duren voordat ook deze motor vervangen wordt door een turbomotor.

Zoals een echte Black Serie betaamt is de SLS AMG Black Series een stuk breder en lichter dan het standaardmodel. De wielkasten voor zijn 13mm breder en achter 26mm,d e spoorbreedte nam toe met 20mm voor en 24mm achter. Dankzij het gebruik van Carbon en andere gewichtsbesparende middelen is hij 70 kg lichter dan het origineel met een totaal gewicht van 1550 kg.

De Mercedes SLS AMG Black Series heeft een reeks aan aerodynamische verbeteringen waaronder de splitter, skirts, diffuser en verstelbare achtervleugel. Dit moet ervoor zorgen dat de auto nog beter op de weg ligt, in combinatie met het extra vermogen en snellere versnellingsbak moet dit echt een beest zijn op het circuit. Laat de Nordschleife tijden maar komen!

Video: Mercedes SLS AMG Black Series

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

12 uur van Sebring in de ogen van Porsche

12 uur van Sebring in de ogen van Porsche

Verdomd Listige Bocht

Verdomd Listige Bocht