in

Chris Harris test nieuwe 992 GT3 Touring met handbak

Bij het woord ‘Touring’ denken de meeste autoliefhebbers aan stationwagens van BMW, zoals de nieuwe M3 Touring. Maar in 2017 kwam Porsche ineens met de 911 GT3 Touring op de proppen, een GT3 waarbij de achtervleugel vervangen is door de intrekbare achterspoiler van de Carrera GTS. Dit geeft de GT3 Touring een vloeiender en ingetogener uiterlijk.

Net als bij de 911 R, wat toch een beetje de voorloper is, wordt de 510 pk sterke 911 GT3 Touring ook uitsluitend geleverd met een handgeschakelde versnellingsbak. Althans, dat was het geval bij de 991-generatie. De 992-generatie van de GT3 Touring is ook beschikbaar met de PDK-versnellingsbak, mochten klanten dat willen. Dit exemplaar in de video is echter gewoon uitgerust met de handbak!

Chris Harris bezit een 991-generatie GT3 Touring en is dus de aangewezen persoon om de nieuwe generatie Touring voor het eerst te testen. Valt deze nieuwe uitvoering net zo in de smaak als zijn eigen auto?

Video: Chris Harris test nieuwe 992 GT3 Touring met handbak

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Op de Rollenbank - Peugeot RCZ 1.6 THP

Op de Rollenbank – Peugeot RCZ 1.6 THP

Opel Rocks-E

Opel Rocks-E de nieuwe boodschappenauto van Nederland?