in

Chris Harris test nieuwe Mercedes-AMG G63

De nieuwe generatie G-klasse is onderhuids op alle manieren verbeterd, maar zonder zijn charme te verliezen. Het nieuw ontworpen platform komt goed tot zijn recht in de G63 van AMG, waar de Duitsers hun twin-turbo 4,0-liter V8-motor onder de motorkap propten.

De 2019 Mercedes-AMG G63 heeft 585 pk, 850 Nm koppel en sprint in 4,5 seconden naar 100 kilometer per uur terwijl de topsnelheid elektronisch beperkt is op 240 km/h. Waar de oude G63 moeite had om alles in toom te houden op een bochtige weg, is de nieuwe G-klasse niets minder dan een openbaring volgens Chris Harris.

Om zijn punt te bewijzen, nam de Top Gear-presentator een mooie donkergroene persauto mee naar een circuit. Dankzij de nieuwe onafhankelijke, dubbele wishbone ophanging en AMG’s Performance 4Matic vierwielaandrijving kun je het vermogen ook echt aanspreken, zonder volle bak onderstuur in een greppel te eindigen.

Video: Chris Harris test nieuwe Mercedes-AMG G63

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Simca Rally 3 – Een 675 kg wegend racemonster

IndyCar 2019 - St. Louis Highlights

IndyCar 2019 – St. Louis Highlights