in

Chris Harris vergelijkt de Porsche 911R met een…. Peugeot 205 Rallye

Het is tijd voor een van de meest onwaarschijnlijke vergelijkingstests ooit, de Peugeot 205 Rallye en de Porsche 911R. Kan een kleine Franse hatchback uit 1991 het echt opnemen tegen misschien wel de beste 911 ooit gemaakt?

Chris Harris heeft voor deze test gebruik gemaakt van zijn eigen 205 Rallye. Met een gewicht van slechts 710 kg, 105 pk uit een atmosferische viercilindermotor, een handmatige versnellingsbak en een subliem onderstel klinkt dit als het recept dat Porsche ook heeft gebruikt. Uiteraard is de Porsche krachtiger, maar de filosofie van beide auto’s is hetzelfde.

Deze twee auto’s zijn gemaakt voor de puristen van het autorijden, voor bestuurders die alles willen voelen en alles zelf willen doen. Het zou daarom niet uit moeten maken of je in een 26 jaar oude Peugeot rijdt, of in een 500 pk sterke Porsche. Althans, in theorie. Chris Harris gaat het uitzoeken!

Video: Porsche 911R vs Peugeot 205 Rallye

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Magnus-Walker-Rotterdam

Magnus Walker stuurt een oude Porsche 911 door Rotterdam

Aspark Owl

Zo ziet de Aspark Owl eruit zonder carrosserie en in actie