in

Chris Harris zet Audi RS6 Avant naast Mercedes CLS63 AMG Shooting Brake

We hebben de Audi RS6 Avant al eerder in een vergelijkingstest gezien tegen de Mercedes E63 AMG Estate.  Maar hoe houdt deze snelle Audi zich tegen de meer stijlvolle interpretatie van de E63, de CLS63 AMG Shooting Brake? Chris Harris besloot het uit te zoeken in onderstaande test.

Met zijn achterwielaandrijving verliest de Mercedes uiteraard als het gaat om pure snelheid en acceleratie. De langzamere versnellingsbak helpt daar uiteraard ook niet bij, terwijl de 8-traps Tiptronic versnellingsbak van de Audi RS6 juist wordt geprezen door Chris Harris om zijn directe respons. Daarnaast is Harris zeer content met de algemene handling van de Audi, wat blijft er dan nog over voor de Mercedes CLS63 AMG Shooting Brake?

Nou, dankzij de achterwielaandrijving is de Mercedes leuker om te besturen, de V8-motor produceert een geweldig geluid en het interieur is ook beter volgens Harris. Maar zijn dat genoeg redenen om de Shooting brake te kopen, die in Nederland ook nog eens 10.000 euro duurder is, 30.000 euro zelfs als men kiest voor het optionele 4WD systeem. Oordeel zelf en check de review hieronder.

Video: Audi RS6 Avant vs CLS63 AMG Shooting Brake

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Petrolicious - 1957 Alfa Romeo 1900 SSZ

Petrolicious – 1957 Alfa Romeo 1900 SSZ

Zo stuur je iemand tegen een lantaarnpaal met je toeter

Zo stuur je iemand tegen een lantaarnpaal met je toeter